Danslessen

Back to homepage

Stijldansen  is bij DansNzo een uitdagende sport voor alle leeftijden! Wij verzorgen zowel stijldanslessen voor kids en jeugd als voor volwassenen. De choreo wordt helemaal aan de leeftijd en het niveau van de groep aangepast.

Stijldansen is een sport waarbij in paren wordt gedanst. Maar er kan zeker ook same-sex gedanst worden.
Wanneer u geen partner heeft kunnen wij dit vaak wel regelen! Stijldansen bestaat uit tien verschillende dansen die worden onderverdeeld in ballroom en latin. De ballroom bestaat uit de Engelse wals, Tango, Quickstep, Slowfox en Weense wals. De Latin bestaat uit de Chachacha, Rumba, Jive, Samba en Paso doble.

Wij leren in tegenstelling tot andere dansscholen de basis van alle 10 dansen al in het eerste lesjaar. De lessen worden in groepsverband gegeven en zijn tevens heel erg gezellig. Aansluitend zijn er speciale oefenavonden. Ook zijn er maandelijks thema-avonden die je niet wil missen en waar je met vrienden en kennissen gezellig kan komen dansen!

Funky Dance  is super cool! Tijdens de Funky Dance les leer je verschillende dansstijlen die worden uitgewerkt tot een hele choreografie. Het leuke van deze les is dat het een veelzijdige les is en je danst op verschillende muziekstijlen uit de Top 40!

WeddingDance. Op de meeste bruiloften wordt het feest geopend met een openingsdans door het bruidspaar. De openingsdans is vaak de Quickstep of Engels wals, maar kan eigenlijk elke dans zijn. Tegenwoordig leren wij het bruidspaar vaak een showdance waar niet alleen het bruidspaar zelf, maar zeker alle gasten versteld van zullen staan. Het bijzondere is dat wij een openingsdans maken op muziek die voor het bruidspaar veel betekenis heeft.

Linedance is een formatiedans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren. Herkenbaar voor Linedance is dat de dansen vaak bestaan uit een basisdans die vervolgens steeds herhaald wordt en ook vaak naar verschillende kanten wordt gedanst.

In het begin werd Linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig wordt Linedance ook op andere stijlen muziek gedanst, zoals Top40 muziek, Pop en Salsa.

De Linedance lessen van DansNzo zijn erg gezellig en een wekelijks uitje met een gezellige club!

Danceblast is een solo cardio workout met onder andere Samba, Chacha, Jive en Salsa. Met Danceblast kan je met plezier werken aan het verbeteren van de conditie, spierversteviging en gewichtsverlies.

Danceblast is een volwaardige sportieve uitdaging met het plezier van dansen en het effect van een cardio workout.

Latin Solo is een work-out die bedoelt is om fit te blijven en weer anders dan Zumba. Tijdens deze les worden de spieren getraind, vet verbrand en de conditie getraind. Latin Solo wordt gedanst op dynamische Latin en andere exotische muziek. In tegenstelling tot Zumba worden er tijdens deze workout officiële technische latin figuren gedanst. Mensen die bekend zijn met de latin dansen, zullen in de choreo’s de passen herkennen en deze verbeteren en uitwerken.

Door de aanstekelijke  muziek wordt elke work-out weer een feest voor geest en lichaam.

Hip Hop/Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar in clubs, op middelbare scholen en vooral op straat. Hier komt de naam dan ook vandaan. De bewegingen zijn vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft. Streetdance wordt voornamelijk gedanst op hiphop en R&B-muziek.
Hip hop lessen zijn er bij DansNzo Ridderkerk voor zowel kids als volwassenen.

Salsa komt hoofdzakelijk uit Cuba. Salsa is een vorm van dansen die sensueler en ‘pikanter’ is dan de meeste andere Latin dansen. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. Tijdens deze cursus worden tevens andere Zuid-Amerikaanse Latin dansen aangeleerd, zoals Bachata en Rueda. De les wordt in groepsverband gegeven. Het is geen probleem wanneer u geen partner heeft!

Paaldansen  is een complete workout en nu ook te volgen in Ridderkerk! Het is een goede combinatie tussen cardio en krachttraining. Tijdens deze lessen gebruikt u vooral de been, buik en armspieren. Ook wordt er aandacht besteed aan lenigheid.  Deze lessen zijn geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar en het draait bij paaldansen vooral om de techniek die stap voor stap wordt aangeleerd. Iedereen kan het leren!
Het is ook mogelijk workshops paaldansen en korte cursussen te volgen, Mail voor meer informatie.

BBB Sport. BBB is een sportles gericht op “BBB” buik, benen en billen. Spierversterkende oefeningen worden afgewisseld met dynamische bewegingen wat de spieropbouw stimuleert en het calorieverbruik van het lichaam verhoogt.
Onze BBB les wordt zeer intensief gecoacht.
BBB maakt je lichaam krachtiger, slanker en beter in balans.